English suomi svenska
Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Kati Eriikka Arikoski (s. 1979) aloitti piano-opintonsa Kuopion Konservatoriossa 6-vuotiaana. Vuodesta 1999 hän opiskeli Turun Taideakatemiassa, josta hän valmistui keväällä 2005 yliopettaja Jukka Juvosen luokalta pianopedagogiksi. Keväällä 2008 hän valmistui musiikin maisteriksi Tanskan kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta, jossa opinnot jatkuvat solistilinjalla professori Niklas Sivelövin johdolla. Opintojaan hän on täydentänyt Itävallassa Grazin musiikkiyliopistossa vuosina 2001–2003.

Arikoski on osallistunut lukuisille kotimaisille sekä ulkomaisille mestarikursseille. Opettajina kursseilla ovat toimineet mm. Matti Raekallio, Erik T. Tawaststjerna, José Ribera,Pierre Réach, Emanuel Krasovsky ja Liisa Pohjola.

Hän on esiintynyt sekä soolokonsertein, että kamarimuusikkona Suomessa, Itävallassa, Tanskassa, Ruotsissa sekä Färsaarilla ja soittanut Turun filharmonisen orkesterin solistina keväällä 2004 sekä Sigyn Sinfonietan solistina syksyllä 2006. Arikoski sijoittui kolmanneksi vuonna 2006 VII Leevi Madetoja- pianokilpailussa Oulussa, jossa hänelle myönnettiin lisäksi kilpailun erikoispalkinto parhaasta esiintymisestä. Hän voitti ensimmäisen palkinnon Tanskan kuninkaallisen konservatorion pianokilpailuissa kesäkuussa 2008. Lisää materiaalia mm. Arikosken projekteista löytyy hänen kotisivuilta: www.arikoski.com.

Arikoski on aktiivinen kamarimuusikko. Hän soittaa mm. alttoviulisti Jussi Aallon kanssa sekä pianoduona Anna-Mari Murdveen kanssa. Pääasiassa nelikätistäpianomusiikkia esittävä pianoduo on soittanut yhdessä vuodesta 2000 lähtien. Yhteisiä konsertteja duolla on ollut eri puolella Suomea sekä mm. Piano Mozart festivaaleilla 2006 ja Säveliä Elokuussa konserttisarjassa vuosina 2001-2008, sekä Itävallassa, Tanskassa ja Fäärsaarilla. Jussin kanssa hän on konsertoinut mm. Seinäjoella,Kuopiossa, Forsassa, Turussa sekä Kööpehaminassa.

Arikoski kuuluu Elokuu-Ensemble- nimiseen muusikkoryhmään, johon kuuluu kuusi vakinaista muusikkoa. Yhtye on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 2003 lähien ja järjestää vuosittain kamarimusiikkikonserttisarjan Seinäjoella, jossa kaupungin kultuuritoimen kanssa yhteistyössä järjestettävistä Säveliä elokuussa- konserteista on tullut jokakesäinen perinne. Ensemblen jäsenet konsertoivat ympärivuoden eri kokoonpanoissa. Lue lisää www.elokuu-ensemble.com