English suomi svenska
Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Kati Eriikka Arikoski (f. 1979) påbörjade sina pianostudier i Kuopio konservatorium vid sex års ålder. Fr.o.m. 1999 studerade hon i Åbo musikakademi under ledning av överlärare Jukka Juvonen. Hon avlade sin B-kursexamen i piano med utmärkta vitsord i januari 2005. Hon utexaminerade som pianopedagog i vår 2005.

Arikoski har kompletterat sina studier i Österrike i Graz musikuniversitet under åren 2001–2003, och fortsätter sina studier förnärvarande i Danska Kungliga Musikakademin i Köpenhamn med vice professor Niklas Sivelöv som lärare.

Arikoski har deltagit i ett flertal inhemska och internationella mästerkurser, under ledning av bl.a. Matti Raekallio, Erik T. Tawaststjerna, José Ribera, Pierre Reach, Emanuel Krasovsky ock Liisa Pohjola.

Hon har uppträtt som solist och kammarmusiker i Finland, Österrike, Danmark samt på Färöarna. På våren 2004 uppträdde Arikoski som solist med Åbo filharmoniska orkestern och på hösten 2006 med Sigyn Sinfonietta. Hon hade sin debytkonsert i april 2005 i Åbo i Sibelius-museet.

Arikoski fick tredje priset 2006 i VII Leevi Madetoja- pianotävlingen i Uleoborg. Tävlingens spesialpris en egen konsert gavs henne också. Konserten höll hon sommaren 2006 i Paanukyrkan, i musikfestivalen i Kärsämäki. Tävlingserfarenhet har Arikoski också i boxning, där har hon FM- silver år 1997 ock guldmedalj i FM år 1999.

Arikoski är en aktiv kammarmusiker. Hon spelar bl.a. med viola spelare
Jussi Aalto och har pianoduo med Anna-Mari Murdvee. Fyrhandig pianomusik de har spelat sedan år 2000. Gemensamma uppträdanden ock konserter har duon haft i Finland bl.a. i Helsingfors i Mozart festival 2006 , i Stadia konsertserien ock i Åbo i Aboa Nova- festivaalerna. Duon har också konserterat i Österrike och på Färöarna.

Arikoski hör också till Augusti Enseblen,som består av 6 personer ock ordinerar varje sommar i Seinäjoki Kammarmusikserien Melodier i Augusti,enligt namnet alltid i augusti!